Ако се чудите коя да бъде следващата лятна дестинация, то горещо препоръчвам Лефката! Островът е подходящ, както за всеки, който търси релакс или приключения. Сещате ли се за онези снимки с тюркоазенето море, е най-вероятно са или от Лефката, или някой от околните Йонийски острови. А ако можете обиклете ги всичките, заслужава си!

Има няколко начина за транспорт – кола (пътят е около 10 часа, около 700 км от София), самолет (от Атина или Солун) или автобус. Ние избрахме да пъруваме с кола, което според мен е и най-удобния начин за придвиждане не само до острова,а и из него. Има много пложове, които със сигурност, трябва да видите. Все пак ако не ви се кара до целия път до Лефкада, можете на място да си намете кола или скутер, с който да ходите навсякъде.

DSC_0224DSC_0259DSC_0274DSC_0222DSC_0272

Има и доста приятни места, където може да отседнете, а и цените не са много високи. Ние случайно пападнахме на Belle Vue. Имаше си всички необходими условия – голяма спалня, кухня с хол, климатик и тераса, с уникална гледка към морето. От едната страна имаше голяма беседка с барбекю и паркинг, а от другата просторна поляна, на която се излиза дикерктно от терасата на 1-вия етаж. Цената беше около 40-50 евро на вечер за двама души.

Едно от забавленията, от които се възползвахме беше раходка с кораб. Почти навсякъде има хора, които те офертират за такава разходка, дори и по плажа. Цената е около 10-15 евро, зависи колко се договорите. Не беше лошо, но аз, както и останалите от компанията ни, със сигурност не бихме го повторили. Имаше прекалено много хора, корабът спираше за по 15 мин, колкото да скочиш и да качиш. Препоръчвам ви ако искате да се раходите, по-добре да си вземете малка лодка. Оп, тук забравих да кажа, че пре част от пътя имахме ескорт от 4 делфина, които ни следваха няколко километра.

DSC_0098DSC_0101DSC_0141DSC_0179DSC_0233-(2)DSC_0037

На острова можете да намерите и други забавления като всякакви морски спортове и забавления, както и в останалите моркси градчета. Но…

Най-важното, което трябва да запомните за Лефката е – не се ограничавайте да стоите на едно място, обикаляйте и разгледайте острова, защото има уникални плажове, които определено не са за изпускане. Един от най-известните гръцки плажове Порто Кацикисе намира именно тук.

Малка вметка, плажовете не са толкова каменисти, както тези на о. Тасос, а най-хубавото е, че на много малко места има таралежи.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *